Πίεση της μηχανής 9 Bar και θερμοκρασία 92 περίπου βαθμοί C.
Νερό καθαρό δίχως άλατα και μεταλλικές ουσίες.

 

Κλασσικός Espresso

Μία δόση αλεσμένου καφέ espresso (μονή), περίπου 30 ml. Συνήθως τον πίνετε σκέτο ή με μία μόνο κουταλιά ζάχαρης.

Espresso Lungo

Φτιάξτε έναν μονό espresso, ακολουθώντας τις οδηγίες της espresso-μηχανής σας, αλλά χρησιμοποιείστε περισσότερο νερό (γεμίστε το κουπάκι μέχρι επάνω με ζεστό νερό).


Espresso Ristretto

Φτιάξτε έναν μονό espresso, αλλά χρησιμοποιείστε λιγότερο από τον καφέ που θα παράγει η μηχανή (αφήστε τον καφέ να κυλήσει λιγότερη ώρα από ότι συνήθως).


Espresso Con Panna

Ένας espresso με ένα "λευκό καπέλο". Φτιάξτε έναν μονό espresso. Προσθέστε μια "μπάλα" σαντιγί.


Espresso Doppio (διπλό)

2 δόσεις αλεσμένου καφέ τοποθετούμε στο διπλό γκρουπ της μηχανής αφού το πατήσουμε με το πατητήρι δυνατά για 2'' περίπου.
Απόδοση 60-80ml.
Σερβίρεται σε φλιτζάνι διπλού espresso Doppio (διπλό) ή cappuccino.


Espresso Macchiato

30ml espresso με μια κουταλιά της σούπας αφρόγαλα.
Macchiato = Λεκιασμένο


Espresso Freddo

60ml διπλού espresso από την μηχανή βάζουμε στο σέικερ ή μίξερ με παγάκια αφού προσθέσουμε ζάχαρη ή σκέτο αναδεύουμε μέχρι να παγώσει. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενο ποτήρι 180ml.


Cappuccino

30ml espresso.
120ml αφρόγαλα.
Πάνω στο αφρόγαλα προσθέτουμε θρύμμα σοκολάτας η κανέλλα αν θέλουμε.


Freddo Cappuccino

60ml διπλού espresso από την μηχανή βάζουμε στο σέικερ ή μίξερ με περίπου 1 παγάκι. 
Αφού προσθέσουμε ζάχαρη ή όχι αναδεύουμε μέχρι να παγώσει. 
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενο ποτήρι 250ml και προσθέτουμε κρύο αφρόγαλα, βάζοντας  στην κορυφή σκόνη σοκολάτας η κανέλλα αν θέλουμε.


Mochaccino

Σε σέικερ προσθέτουμε ένα διπλό espresso κρύο, φρέσκο γάλα, σοκολάτα σκόνη 20gr σοκολάτας και παγάκια.
Αφού αναδεύσουμε μέχρι να παγώσει, σερβίρουμε σε ποτήρι μακρόστενο ή milkshake και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος κρύα. Ντεκόρ τρίμα σοκολάτας.


Espresso Vanilla Ice

Σε μίξερ (μπλέντερ) τοποθετούμε περίπου 10 παγάκια, 100ml φρέσκο γάλα και μία κουταλιά της σούπας βανίλια (smoothies).
Τα χτυπάμε έως ότου γίνει κρέμα(milk shake).
Τοποθετούμε το μείγμα στο ποτήρι και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό espresso. Γαρνίρουμε με σαντιγύ και τρίμα σοκολάτας.


Espresso Ice Cream

Βάζουμε σε ποτήρι shake 2 μπάλες παγωτό (βανίλια ή πορτοκάλι ή σοκολάτα ή φιστίκι). Προσθέτουμε ένα ζεστό espresso 30ml και ντεκόρ σαντιγύ με τρίμα πορτοκάλι ή σοκολάτα.

 

Ιρλανδικός καφές

1 ζεσταμένο ποτήρι για ιρλανδικό καφέ. 3/4 φλιτζανιού καφέ φίλτρου. 2 κουταλιές ζάχαρη. 1 μεζούρα ιρλανδικό ουϊσκυ (όχι σκωτσέζικο!). 1/4 φλιτζανιού ελαφριά σαντιγί. 
Αδειάστε τον καφέ στο ζεσταμένο ποτήρι. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατώστε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε το ουϊσκυ. Τέλος, βάλτε πάνω-πάνω σαντιγί για γαρνιτούρα.