Για την παρασκευή κρέπας χρησιμοποιούμε τα ακόλουθα υλικά:

• 8 αυγά
• 1 κιλό αλεύρι
• 0,5 λίτρα νερό
• 1+ ½ λίτρο γάλα


• 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
• 5 βανίλιες

Υλικά:


• 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
• 165 γρ. αλεύρι
• 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• Πολύ λίγο αλάτι, όσο πιάνουμε με τα ακροδάχτυλά μας
• 3 κουταλιές του γλυκού άχνη ζάχαρη
• 280 γρ. γάλα
• 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
• 1 βανίλια



Τρόπος παρασκευής: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα και αναμειγνύουμε. Με ένα δυνατό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, να γίνουν δηλαδή μια άσπρη στέρεα μάζα σαν ασβέστης. Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε άλλο 1/3 της μαρέγκας και το αφομοιώνουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα προσέχοντας να μην κάνουμε βίαιες κινήσεις και διαλύσουμε τη μαρέγκα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα.


½ φλιτζάνι βούτυρο 
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 
8 κρόκους αυγών 
1 φλιτζάνι γάλα 
2 φλιτζάνια αλεύρι 
2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ 
½ κουτ. γλυκού αλάτι 
ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα καθώς προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα βουτύρου-ζάχαρης, σιγά - σιγά και εναλλάξ με το γάλα.Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατώνουμε και το μίγμα είναι έτοιμο για ψήσιμο. Ψήστε την κάθε βάφλα χωριστά μέχρι να ξεροψηθεί. Βασική συνταγή, με πολλές παραλλαγές.